top of page

Kontakta oss

Vi på Gryningsteknik träffar gärna dig.

Skriv till oss så bokar vi in ett möte.

Om Gryningsteknik

Erik Andersson startade företaget Gryningsteknik och skapade produkten Rawkoll. Efter att ha arbetat 20 år med teknik inom fastigheter, såg han att marknaden hade ett behov av en lösning där alla på ett smidigt sätt skulle kunna styra sin egen elförbrukning och skapa trygghet med minimal ingenjörstid. Detta blev början till lösningen - Rawkoll. Sen dess har Rawkoll utvecklats till att också innefatta larm om läckage, temperatur eller brand direkt i mobilen, samtidigt som du kan påverka dina elkostnader på ett smart och smidigt sätt. Som en av våra kunder sa:

“Detta är smarta hus på riktigt”.

 

Våren 2019 började arbetet med Rawkoll att ta fart. Under samma höst planerades det för större affärsmöjligheter och för en viktig lansering under början av 2020. Men - när pandemin kom insåg Erik ganska snart att ett av hans största kundsegment, stugägare och stuguthyrare, drabbades hårt av alla restriktioner. Affären lades därför på is.

 

Under sensommaren 2021 och med det tydliga behovet från marknaden i fokus, tog företaget ny fart. Nu gjordes ordentliga satsningar på att hitta samarbetspartners och early adopters. På bara några månader fick Rawkoll ett flertal kunder runt om i Sverige, mycket tack vare Eriks tidigare kontaktnät och kännedom om branschen. Under denna period anställdes också Anton som Sälj- och Marknadsansvarig. Idag växer kundskaran ständigt och Rawkoll finns installerat i 50 fastigheter, med målet att installeras i 200st under 2022.

Rawkoll kom till för att förbättra fastighetens ekonomi och skapa trygghet vid olika situationer som kan uppstå. Det kan vara att övervaka husets funktioner, till exempel el och värme, men också att se till att energiförbrukningen optimeras genom att sprida ut användningen. Tack vare den unika larmfunktionen, kan larm skickas till en oändlig mängd mottagare vilket gör att du kan känna dig trygg om någon oförberedd eller osäker situation skulle uppstå.
 

Rawkoll erbjuder toppmoderna IoT-lösningar för central övervakning av mindre och medelstora anläggningar. Det unika med produkten är att den erbjuder central övervakning och kontroll med larmövervakning och minimal programmering.
 

AB Gryningsteknik, företaget bakom systemet Rawkoll är en del av Aktiebolaget Andersson Teknikgrupp. Bolaget grundades 2004 och har genomfört mer än 1000 olika uppdrag genom åren. Gruppens signum är att erbjuda öppen standardiserad teknik oberoende av leverantör.

VD

Erik Andersson

+46 70 554 54 63  
erik@gryningsteknik.se

  • LinkedIn

Försäljning & marknad

Anton Nyström

+46 70 305 24 10 
anton@gryningsteknik.se

  • LinkedIn

Försäljning

Anders Pettersson

telefonnummer 
anders@gryningsteknik.se

  • LinkedIn
bottom of page